Het Nieuwe Nederland

Distributed Social Engineering for Fun & Benefit

Posted in 1 by Steven on 22 oktober 2007

In reactie op deze blogpost op frankwatching.nl van Renate Verloop.

Ik herken het dilemma van centralisatie, en ik denk dat het behoorlijk simpel is op te lossen. Wat de NL overheid kan gaan doen is een centrale autoriteit worden op het gebied van decentralisatie.

Zo’n nieuwe rol is vergelijkbaar met het bestuur van een goedlopende hobbyvereniging, waarbij het besturen zelf ook als een gepassioneerde hobby bedreven wordt. We kunnen het leuker én makkelijker met en voor elkaar maken op die manier. Dat kan WEL :-)

Balkenende behoort zelf ook tot ‘de mensen in het land’, is waar het eigenlijk op neerkomt. Zijn besef daarvan zou wel eens een mooie afsluiting kunnen zijn voor een paar eeuwen lang hardnekkige (edoch vaak verborgen) polarisatie tussen de concepten ‘elite’ en ‘massa’. Het vinden van een fundamentele eenheid onder die twee is m.i. uitermate gezellig.

Nederland is het land waar vanzelfsprekend het hele Web 2.0 gebeuren voor het eerst naar een nationale schaal wordt getrokken. Deze rol als prototypisch land voor een nieuwe, synergetisch-participatieve vorm van governance/social engineering is ons op het lijf geschreven, en gaat ons nog een hele hoop lol, troost & business opleveren de komende tijd.

Het Nieuwe Nederland FTW!!! ;-)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: