Het Nieuwe Nederland

@kruithoph over Geld en 2012 in de Volvo

Posted in 1 by Steven on 21 december 2008
De Nieuwlanden in Wageningen.

Waar we naar op weg waren: De Nieuwlanden in Wageningen.

Transcriptie van een blaatverhaal opgenomen gisteren in de Volvo V50 van @petrah, met @nomiem gezellig op de achterbank. We waren op weg naar Wageningen voor een lezing van Rinus (die misschien maar eens op Twitter moest, hehe). Voor de leesbaarheid verlost van wat overvloedig ge-ehm mijnerzijds :-)

@nomiem: …dat is trouwens volgens mij ook een traject van meerdere levens, voor dat je echt, eh, al die niveaus gehad hebt.

@petrah: Ja.

@kruithoph: Ja maar 2012 is daar toch wel een interessante mijlpaal in. 

@nomiem: Ja d’r zijn er een heleboel die zeggen dat we de dag vóór 2012, dat we daar nu zijn.

@petrah: Ik denk dat het begin allang bezig is ja.

@kruithoph: Ja. Hoe ik er naar kijk is als volgt: het hele geldsysteem waar we in zitten kun je zien als een blessing in disguise. Als een aan de ene kant als een heel erg verstikkend systeem, met het heel erg rijk laten draaien van egoïsme en dat soort dingen; het is tegelijkertijd echter ook een soort van internet, een soort van platform waar nu de hele wereld op is aangesloten, en wat een hele sterke interface heeft naar, eigenlijk alles :-)

In ieder geval naar heel veel relevante dingen, zoals werk, familie, psychologie, emoties over schaarste en afgescheidenheid enzovoorts. Dus als we daar nu een draai aan geven, als we iets verlichts doen met geld, namelijk het gebruiken als een ding waarmee we hoop & angst kunnen ontstijgen, dan kan het in een keer heel snel gaan. Dan kan het werken als een hele snelle bewustzijnskatalysator.

En dat zie ik dus wel gebeuren de komende vier jaar, en daarom zie ik dus ook wel de mogelijkheid van dat alhoewel het nu nog allemaal ver van ons bed lijkt, er een aantal grote stappen gebeuren in de komende vier jaar die het steeds plausibeler maken dat we inderdaad een tijdperk aan het afsluiten zijn richting 2012. Een voorbereidend tijdperk naar het ontstegen hebben van hoop & angst en in een volgende fase leven van bewustzijn.

En dat is toch echt wel, ik bedoel die Wilcock, die maakt het, da’s echt te gek hoor, die maakt het zo plausibel. Met al die bronnen die hij bij elkaar schraapt en, nou dat klinkt een beetje oneerbiedig, maar dat werk van hem, die boeken die hij op z’n site heeft staan, gratis, al tien jaar of zo, die zijn echt de bom gewoon.  (zie http://tinyurl.com/dwbooks)

Ik moest vanochtend nog denken aan Ken Wilber, in verband met waar we nu heen gaan, met Rinus. Over dat, weet je, die heeft dan een soort van systeem, een soort van topologie van bewustzijn van je hebt lijnen, quadranten, dat soort dingen; ehm, zo zijn er heel veel van die topologieën, ook bij Freud en bij Jung en noem ze allemaal maar op. Weet je, van die systeempjes die bij managementboeken dan gecopyright worden van “je hebt zo’n schema, en dan heb je zo’n paal,”

@nomiem: Ja.

@kruithoph: Wat Wilcock beschrijft is iets vergelijkbaars, maar dan een systeem dat door heel veel verschillende oude beschavingen op dezelfde manier wordt benaderd. En wat dus een hele goeie kandidaat is voor een inclusief, allesomvattend, en zeer elegant beschrijvend systeem van hoe de werkelijkheid eigenlijk in elkaar zit, vergelijkbaar met snarentheorieen, quantumfysica en dat soort dingen. En tegelijkertijd nauwverbonden met dingen als het chakrasysteem, subtiele energieën en allerlei psychologica die daarmee samenhangt van bijvoorbeeld seks, overleving, libido, communicatie; al die kwaliteiten die daarbij horen.

En het is dus heel gaaf om te zien dat er zo’n soort van topologie bestaat, zo’n conceptueel begrijpbaar systeem, dat ook nog eens een keer echt *waar* is, weetjewel? Omdat het kennelijk de basis is van hoe deze hele Game in elkaar zit. Van hoe DNA werkt, van hoe planeten werken, van hoe bewustzijn werkt en ga zo maar door.

Wat ik dan dus spannend vind is dat het ook nog eens heel mooi te verbinden is aan dit huidige tijdsgewricht, van vlak voor 2012 zitten, en dat het ook heel mooi in het verlengde te leggen valt van Web 2.0; van wat dat eigenlijk inhoudt en wat we daar nu eigenlijk mee kunnen. Hoe we dat verder kunnen ontwikkelen enzo.

@nomiem: Ja, ja dat is daar dan wel weer leuk aan, dat het niet alleen maar theorie is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: